Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@05:26:27 GMT

علائم ورم معده و درمان خانگي

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۶۶۷۲۶

خبرگزاري آريا-ورم معده يکي از شايع‌‌ترين بيماري‌هاي گوارشي است از اين بيماري‌تعاريف و برداشت هاي مختلفي مي شود ، از اين رو مهم و قابل بررسي است.
به گزارش خبرگزاري آريا، ورم معده (Gastritis) التهاب، ناراحتي و فرسايش استر معده است که مي تواند بشکل ناگهاني (حاد) و يا بتدريج (مزمن) ظاهر شود. ورم معده تشريح ککنده گروهي از بيماري هاي معده بوده که در يک موضوع يعني التهاب معده مشترک مي باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ورم معده عموما ناشي از عفونت و آلوده شدن به همان باکتري است که باعث زخم معده مي شود. آسيب ديدن، مصرف منظم داروهاي مسکن و نوشيدن الکل نيز مي تواند باعث ورم معده (گاستريت) شود. ورم معده مي تواند باعث زخم معده و همچنين افزايش خطر سرطان معده شود.
دلايل ورم معده:
ورم معده ممکن است در نتيجه مصرف الکل، استفراغ مزمن، استرس و يا مصرف داروهاي خاص همچون آسپرين و يا ساير داروهاي ضدالتهاب رخ دهد. ورم معده همچنين در نتيجه:
عفونت هليکوباکتر پيلوري (H. pylori) – اين باکتري نوعي باکتري بوده که در مخاط معده زندگي مي کند. بدون درمان کردن، عفونت مي تواند باعث زخم معده و در بعضي از افراد سرطان معده شود.
* کم خوني خطرناک Pernicious anemia – اين نوع کم خوني زماني رخ مي دهد که معده قادر به جذب و هضم ويتامين ب 12 در بدن نمي باشد.
* ريفلاکس صفراوي – بازگشت صفرا از کيسه صفرا به معده شما.
* عفونت – عفونت هاي ناشي از باکتري ها و ويروس ها.
*** يکي از مهم ترين علل ابتلا به ورم معده، استقرار ميکروب هليکوباکترپايلوري در معده است. اين ميکروب تا آخر عمر فرد در معده باقي مي‌ ماند و باعث ورم و التهاب در جدار معده مي ‌شود. بسياري از اوقات، التهاب و ورم، علامتي ندارد اما بعضي مواقع با احساس بزرگي شکم و سنگيني همراه است.
علايم ورم معده :
علايم گاستريت (ورم معده) بسته به افراد متفاوت بوده و حتي خيلي از افراد علايم اين بيماري را حس نمي نمايند. با اينحال اگر علايم ظاهر شوند، شايع ترين آنها شامل:
* تهوع و يا ناراحتي هميشگي معده
* باد و نفخ شکم
* درد شکم
* استفراغ
* سوءهاضمه
* احساس سوزش در معده بين غذاها و يا شب ها
* استفراغ خون و يا مواد شبيه قهوه
* مدفوع خوني و تيره
چه کساني ورم معده مي‌گيرند؟
همچنين افرادي که غذا را قبل از هضم، خوب نمي‌‌جوند ممکن است دچار اين عارضه شوند، چون به منظور هضم کافي ذرات غذايي و زياد باقي نماندن آن در معده لازم است اندازه غذا پيش از بلع به کمتر از يک ميلي‌متر برسد. علاوه بر اين افرادي که تند غذا مي‌خورند يا در حال انجام کاري تغذيه مي‌کنند، ‌مقدار زيادي هوا مي‌‌بلعند بنابراين امکان دارد به ورم معده دچار شوند.
درمان
درمان ورم معده بسته به عامل ايجادکننده آن متفاوت است، اگر عفونت باعث ايجاد ورم معده باشد، درمان عفونت به بيماران توصيه مي‌‌شود.
در صورتي که مصرف الکل و سيگار باعث ابتلا به ورم معده شده است، بيماران بايد از ادامه مصرف آن خودداري کنند. همچنين اشخاصي که به علت مصرف مکرر مسکن دچار ورم معده شده‌‌اند يا نبايد اين‌ گونه داروها را استفاده کنند يا در صورت الزام، مصرف آنها را تا حد امکان به حداقل برسانند و همزمان، داروهاي معده بخورند.
درمان خانگي:
* موثرترين درمان خانگي مصرف روزانه موز و يا شيرموز است. موز به طور موثر اسيد معده را خنثي مي کند.
* براي کاهش اسيد معده و در نتيجه سوزش سردل، يک ليوان شير سرد بدون شکر ميل کنيد.
* قرار دادن کيسه آب داغ روي معده.
* در نصف ليتر آب، 250 گرم کلم برگ را بجوشانيد تا حجم آن نصف شود. به همين طريق آب هويج را آماده کنيد و از هر کدام 125 ميلي ليتر مخلوط و روزي 2 بار مصرف کنيد.
* چاي دانه رازيانه در درمان ورم معده موثر است.
* 300 ميلي ليتر آب هويج، 200 ميلي ليتر آب اسفناج و يا 300 ميلي ليتر آب هويج و 100 ميلي ليتر آب چغندر و 100 ميلي ليتر آب خيار را مخلوط و به طور روزانه مصرف کنيد.
* مصرف شير بز براي درمان ورم معده مفيد است.
* ليمو حاوي اسيد سيتريک و املاح مغذي است و به درمان ورم معده کمک مي کند.
* از مصرف غذاهاي چرب و پرادويه پرهيز کنيد.
* مصرف آب را بالا ببريد.
* بدون تجويز پزشک مسکن هايي مانند ايبوپروفن، آسپرين و … استفاده نشود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۶۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آنها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

سنگ های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل