Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@06:35:14 GMT

ورم معده را چگونه درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۱۰۳۸۰

ورم معده را چگونه درمان کنیم؟

ورم معده ممکن است در نتیجه مصرف الکل، استفراغ مزمن، استرس و یا مصرف داروهای خاص همچون آسپرین و یا سایر داروهای ضدالتهاب رخ دهد.

سرویس سبک زندگی فردا: ورم معده عموما ناشی از عفونت و آلوده شدن به همان باکتری است که باعث زخم معده می‌شود. آسیب دیدن، مصرف منظم داروهای مسکن می‌تواند باعث ورم معده (گاستریت) شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ورم معده می‌تواند باعث زخم معده و همچنین افزایش خطر سرطان معده شود. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
دلایل ورم معده

ورم معده ممکن است در نتیجه مصرف الکل، استفراغ مزمن، استرس و یا مصرف داروهای خاص همچون آسپرین و یا سایر داروهای ضدالتهاب رخ دهد. ورم معده همچنین در نتیجه:

عفونت هلیکوباکتر پیلوری: این باکتری در مخاط معده زندگی می‌کند. بدون درمان کردن، عفونت می‌تواند باعث زخم معده و در بعضی از افراد سرطان معده شود.کم خونی خطرناک: این نوع کم خونی زمانی رخ می‌دهد که معده قادر به جذب و هضم ویتامین ب. ۱۲ در بدن نمی‌باشد.
ریفلاکس صفراوی: بازگشت صفرا از کیسه صفرا به معده شما.
عفونت: عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها و ویروس ها.

علایم ورم معده

علایم گاستریت (ورم معده) بسته به افراد متفاوت بوده و حتی خیلی از افراد علایم این بیماری را حس نمی‌نمایند. با این حال اگر علایم ظاهر شوند، شایع‌ترین آن‌ها شامل:

تهوع و یا ناراحتی همیشگی معده
باد و نفخ شکم
درد شکم
استفراغ
سوءهاضمه
احساس سوزش در معده بین غذا‌ها و یا شب‌ها
استفراغ خون و یا مواد شبیه قهوه
مدفوع خونی و تیره

چه کسانی ورم معده می‌گیرند؟

همچنین افرادی که غذا را قبل از هضم، خوب نمی‌جوند ممکن است دچار این عارضه شوند، چون به منظور هضم کافی ذرات غذایی و زیاد باقی نماندن آن در معده لازم است اندازه غذا پیش از بلع به کمتر از یک میلی متر برسد. علاوه بر این افرادی که تند غذا می‌خورند یا در حال انجام کاری تغذیه می‌کنند، مقدار زیادی هوا می‌بلعند بنابراین امکان دارد به ورم معده دچار شوند.درمان

درمان ورم معده بسته به عامل ایجاد کننده آن متفاوت است، اگر عفونت باعث ایجاد ورم معده باشد، درمان عفونت به بیماران توصیه می‌شود. در صورتی که سیگار باعث ابتلا به ورم معده شده است، بیماران باید از ادامه مصرف آن خودداری کنند. همچنین اشخاصی که به علت مصرف مکرر مسکن دچار ورم معده شده اند یا نباید این گونه دارو‌ها را استفاده کنند یا در صورت الزام، مصرف آن‌ها را تا حد امکان به حداقل برسانند و همزمان، داروهای معده بخورند.درمان خانگی

موثرترین درمان خانگی مصرف روزانه موز و یا شیرموز است. موز به طور موثر اسید معده را خنثی می‌کند.
برای کاهش اسید معده و در نتیجه سوزش سردل، یک لیوان شیر سرد بدون شکر میل کنید.قرار دادن کیسه آب داغ روی معده.در نصف لیتر آب، ۲۵۰ گرم کلم برگ را بجوشانید تا حجم آن نصف شود. به همین طریق آب هویج را آماده کنید و از هر کدام ۱۲۵ میلی لیتر مخلوط و روزی ۲ بار مصرف کنید.
چای دانه رازیانه در درمان ورم معده موثر است.
۳۰۰ میلی لیتر آب هویج، ۲۰۰ میلی لیتر آب اسفناج و یا ۳۰۰ میلی لیتر آب هویج و ۱۰۰ میلی لیتر آب چغندر و ۱۰۰ میلی لیتر آب خیار را مخلوط و به طور روزانه مصرف کنید.
مصرف شیر بز برای درمان ورم معده مفید است.
لیمو حاوی اسید سیتریک و املاح مغذی است و به درمان ورم معده کمک می‌کند.
از مصرف غذاهای چرب و پر ادویه پرهیز کنید.
مصرف آب را بالا ببرید.
بدون تجویز پزشک مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن، آسپرین و… استفاده نشود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی و کشیدن سیگار عوامل مؤثر در شیوع بیماری آسم هستند که با راهکارهای پیشگیری می‌توان در این زمینه موفق عمل کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی محمدیان شامگاه سه‌شنبه در گرامیداشت روز جهانی آسم در سالن اجتماعات بیمارستان امام خمینی  اردبیل، اظهار داشت: 18 اردیبهشت روز جهانی آسم است و این بیماری که عمدتا عوامل ژنتیکی و گاه عوامل محیطی بر آن تأثیرگذار بوده جز بیماری‌های غیرواگیر التهابی است که شیوع آن در شرایط کنونی بیش از گذشته مشاهده می‌شود.

وی علایم این بیماری را تنگی نفس، تپش قلب و برخی سختی‌‌ها در نفس کشیدن عنوان کرد و گفت: آسم جز بیماری‌های مزمن محسوب می‌شود که می‌تواند با حملات شوک‌آور، تنگی نفس همراه با سنگینی روی سینه و برخی دیگر از علایم ظهور و بروز پیدا کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: 10 درصد این بیماران کودکان بوده و مابقی در گروه‌های سنی بالا هستند که بر اثر چاقی، اضافه وزن و همچنین مصرف دخانیات گرفتار این بیماری می‌شوند.

محمدیان افزود: متأسفانه امروز مشکل اصلی ما در جامعه اضافه وزن و چاقی افراد است که بیش از 70 درصد جمعیت گرفتار این شرایط وزنی هستند که انتظار می‌رود با ورزش و رعایت اصول تغذیه جلوی این روند نامناسب گرفته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در دوران شیردهی مصرف شیر مادر برای کودکان از عوامل محافظتی در مقابل این بیماری است و در کنار آن کمبود ویتامین‌ها نیز می‌تواند به تشدید این بیماری کمک کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به آسم آلرژیک نیز اشاره کرد و ادامه داد: حساسیت‌های فصلی مشکلاتی را برای گروه‌‌های مختلف جامعه فراهم می‌آورد که متخصصان اعلام می‌کنند در فصل بهار از باز کردن درب و پنجره جلوگیری کرده و نسبت به محافظت بیشتر در امور تغذیه و سایر مسایل شخصی دقت لازم انجام شود.

محمدیان بیان کرد: دور بودن از استرس و مصرف نکردن خودسرانه داروها از عوامل کاهش بیماری آسم است که قطعا دقت در این زمینه می‌تواند نتایج مناسبی را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/131/.

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره آسم بدانیم/ از باورهای غلط تا راه‌های درمان
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور