Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-09@10:09:54 GMT

چگونه ورم معده را برطرف کنیم؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۸۹۴۱۸

گاستریت، تحریک و فرسایش مخاط معده است. معده دارای یک لایه مخاطی جداساز است که دیواره‌هایش را از اسیدهایی که به گوارش غذا کمک می‌کنند محفوظ نگه می‌دارد. وقتی این لایه محافظ ضعیف شود، مایعات گوارشی که در معده تولید می‌‎شوند باعث تحلیل رفتن این لایه شده و التهاب بروز می‌کند.

اگر مبتلا به گاستریت یا ورم معده هستید، به نکات زیر توجه کنید تا بفهمید چگونه می‌توانید علائم را مداوا کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متد اول

درمان ورم معده با تغییرات در سبک زندگی

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی واقعا می‌تواند در کاهش نشانه‌های گاستریت موثر باشد. بااین‌حال همچنان باید با پزشک‌تان مشورت کرده و درمان دارویی مناسب را همراه با تغییرات در سبک زندگی و راهکارهای خانگی داشته باشید.

از خوردن غذاهای تند و پرادویه پرهیز کنید. غذاهای تند می‌توانند موجب تحریک معده شده و درنتیجه علائم گاستریت را تشدید کنند. در حین درمان، باید از غذاهای تند و ادویه‌دار و سایر غذاهایی که موجب فشار در معده می‌شوند اجتناب نمایید، مثل فست فودها و کافئین.

محصولات لبنی را از وعده‌های غذایی‌تان حذف کنید. در دوره درمان ورم معده، لازم است از خوردن محصولات لبنی دوری کنید. لبنیات گوارش سختی دارند، این محصولات شامل شیر، پنیر، کره، و بستنی می‌شوند.

در طول روز وعده‌های کوچک بخورید. وعده‌های کوچک و مکرر بهتر از سه وعده بزرگ در طول روز هستند چون هضم‌شان ساده‌تر بوده و درنتیجه معده‌تان کمتر فعالیت می‌کند. برای راحت‌تر کردن فرایند گوارش و کاهش اسیدهای معده، غذاهای زیادی هستند که نباید به یک باره آنها را با هم ترکیب کنید.

باید غذا را آهسته بخورید تا معده‌تان مجبور نشود برای هضم به سختی کار کند.

حتما بین آخرین وعده و رفتن به رختخواب، حداقل دو ساعت فاصله باشد. چون وقتی دراز می‌کشید معده‌تان مجبور می‌شود به سختی فعالیت کند.

بیشتر آب بنوشید. آب به هضم غذا کمک می‌کند. شما باید نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از غذا یک لیوان آب بنوشید. اما نباید حین غذا خوردن آب بنوشید چون آب موجب رقیق شدن مایعات گوارشی شده و فرایند هضم را بسیار کند می‌نماید.

همراه غذا میوه بخورید. آناناس و دانه‌های خربزه درختی (پاپایا) به هضم کمک می‌کنند. پاپایا آنزیم‌هایی دارد که موجب افزایش فرایند گوارش می‌شود. یک تکه از میوه پاپایا را می‌توانید همراه هر وعده میل کنید.

متد دوم

درمانهای خانگی ورم معده

به رژیم غذایی‌تان زنجبیل را اضافه کنید. یکی از درمان‌های خانگی گاستریت، استفاده زنجبیل در تغذیه است. می‌توانید به عنوان چای آن را بجوشانید یا به سایر غذاها اضافه کنید. گفته می‌شود زنجبیل دارای خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی بوده و بیشتر نشانه‌های گاستریت مانند نفخ، حالت تهوع و سوء هاضمه را هدف می‌گیرد.

آرتیشو (کنگر فرنگی) بخورید. برای مدیریت گوارش، می‌توانید آرتیشو بجوید. آرتیشو را به اندازه‌های لقمه‌ای خرد کنید، می‌توانید آن را خام یا بخارپز، و برای نتیجه بهتر همراه غذا میل کنید.

مصرف مارشمالو (خمیر شیرین) را بیشتر کنید. میان‌وعده دیگری که می‌توانید ازآن بهره ببرید مارشمالو است. اگر سبزیجات خام مورد پسندتان نیست، خوردن تکه‌های مارشمالو می‌تواند ترفندی برای کاهش بدهضمی و حالت تهوع باشد.

روزه آبمیوه را امتحان کنید. ممکن است پزشک‌تان شما را تشویق به روزه آبمیوه برای دو سه روز اول شدت بیماری کند. این کار به مخاط معده اجازه استراحت و التیام می‌دهد. میوه‌هایی که می‌توانید دراین دوره مصرف کنید:

انگور، گلابی، هلو و طالبی که باید هر پنج ساعت یکبار مصرف شوند.

آب هویج میکس شده با آب اسفناج هم گزینه خوبی است. کمی آب هویج را با کمی آب اسفناج مخلوط کنید.

آب نارگیل و آب سیب زمینی بنوشید. آب نارگیل، مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری در فرایند التیام را تامین می‌کند. آب سیب زمینی هم خوب است و نصفه فنجان از آن را باید دو بار در روز میل کنید؛ نیم‌ساعت قبل از هر وعده.

متد سوم

درمان دلیل واقعی و نهفته ورم معده به کمک دارو

برای کاهش میزان اسید معده، از درمان دارویی استفاده کنید. پزشکان متخصص معمولا آنتی اسیدهایی مانند Maalox و Alka- Seltzer را تجویز می‌کنند یا مهارکننده های H۲ و مهارکننده‌های هیستامین مانند Zantac. همچنین ممکن است مهارکننده‌های پروتون پمپ مانند Nexium و Prilosec را برای نرمال کردن تولید اسید معده توصیه نمایند.

این داروها معمولا ۲ یا ۳ بار در روز طبق تجویز پزشک یا براساس دستورالعمل تولیدکننده مصرف می‌شوند.

برای درمان گاستریت ناشی از عفونت هلیکوباکترپیلوری، از آنتی بیوتیک‌ها استفاده کنید. پزشک یک دوره آنتی بیوتیک را تجویز خواهد کرد. این رژیم آنتی بیوتیک باید منظم باشد تا ازعفونت مجدد پیشگیری شود. دو آنتی بیوتیکی که معمولا در درمان گاستریت ترکیبی استفاده می‌شوند شامل آموکسی سیلین و تتراسایکلین است. این آنتی بیوتیک‌ها باکتری‌ها را نابود می‌کنند.

آموکسی سیلین به مدت دو هفته و ۷۵۰ میلی گرم یکبار در روز تجویز می‌شود.

تتراکسیلین ۵۰۰ میلی گرم و چهاربار در روز تجویز می‌شود.

درمان گاستریت ناشی از کم‌خونی خطرناک. اگر بیماری شما ناشی از کم‌خونی خطرناک باشد، پزشک برای‌تان ترکیبات ویتامین B۱۲ را تجویز می‌کند تا بدن‌تان به میزان لازم از این ویتامین‌ها برسد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: درمان سبک زندگی لبنیات تغذیه چای سبزیجات سیب زمینی پزشک ویتامین چای درمان رژیم غذایی سبزیجات ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۹۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال

محمدمهدی ناصحی ، با بیان اینکه طرح درمان کودکان کمتر از ۷ سال جزو مصوبات هیئت‌وزیران به حساب می‌آید، اظهار کرد: با توجه به بودجه‌ای که سالانه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه‌ها تخصیص می‌یابد طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال تصویب شده است.

وی با بیان اینکه درمان برای کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت:با توجه به شرایط جسمانی کودکان و نوزادان باید گفت توجه به سلامت آن ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. باتوجه به ضرورت سلامت در کودکان و نوزادان، دولت موضوع درمان کودکان کمتر از ۷ سال را تصویب و ابلاغ کرده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران درباره بودجه تخصیص یافته طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال گفت: باتوجه به اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال جزو ابلاغیه‌های دولت به حساب می‌آید بودجه این طرح تامین می‌شود. درمان کودکان کمتر از ۷ سال چندان طولانی نیست و نخستین سال اجرای این طرح را سپری می‌کنیم. پیش‌بینی اولیه طرح درمان کودکان کمتر از ۷ سال برای بستری این گروه سنی در تمام بیمه‌های پایه حدود ۳ هزار میلیارد تومان است.

ناصحی ادامه داد: با توجه به اضافه شدن درمان سرپایی به طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال، اظهار نظر درباره بودجه مورد نیاز منوط به برآورد کامل نیازها و تقاضاها است. با توجه به اینکه هیئت‌وزیران، درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال را ابلاغ کرده اعتبار مورد نیاز این طرح تامین می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در حال حاضر، مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان برای بستری بیماران گروه سنی هدف، بخش‌های دولتی و مراکز درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی درنظر گرفته شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمال خرازی: اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم/ دو سال پیش اعلام کردم که ایران ظرفیت تولید بمب هسته ای دارد؛ امروز هم آن ظرفیت هست، ولی ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم/ احتمال جنگ فراگیر در منطقه هنوز برطرف نشده
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن