Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@08:03:27 GMT

 حالت تهوع و تنگی نفس نشانه چیست؟ دلایل و درمان

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۵۵۸۴۹

ساعت24-حالت تهوع و تنگی نفس اگر به صورت مجزا رخ دهند، چندان جای نگرانی وجود ندارد. هر فردی در مرحله ای از زندگی خود ممکن است با سطح خاصی از تنگی نفس یا حالت تهوع مواجه شود.

  اما هنگامی که این دو نشانه به همراه هم پدیدار می شوند ممکن است به یک شرایط پزشکی جدی و حتی موردی که زندگی فرد را تهدید می کند و نیازمند کمک فوری پزشکی است، اشاره داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنگی نفس و حالت تهوع نشان دهنده چه چیزی هستند؟

اگر این دو نشانه به همراه هم پدیدار شوند، فرد باید برای تشخیص علت و درمان کمک پزشکی دریافت کند. از جمله دلایل شکل گیری تنگی نفس و حالت تهوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورم معده

ورم معده یا گاستریت شامل التهاب در دیواره داخلی معده می شود. از نشانه های شایع ورم معده می توان به درد شکمی در قسمت بالای شکم، نفخ، تهوع و استفراغ، سوء هاضمه، سوزش سر دل، سکسکه، کاهش اشتها، احساس سوزش بین دو وعده غذایی، و مدفوع به رنگ قیر سیاه اشاره کرد. در موارد خاص، نشانه های اضافی مانند درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، غیره ممکن است شکل بگیرند.

اگر در استفراغ خون دیده شود، استفراغ به رنگ زرد یا سبز باشد، یا ضربان سریع قلب، درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تب و درد شکمی وجود داشته باشند، فرد باید کمک پزشکی فوری دریافت کند.

حمله هراس

حمله هراس به عنوان یک ترس ناگهانی و شدید بدون این که خطر واقعی وجود داشته باشد، توصیف می شود. افرادی که حمله هراس را تجربه می کنند، این احساس را دارند که به زودی و در نتیجه یک حمله قلبی با مرگ مواجه خواهند شد. امکان پیش بینی حمله هراس وجود ندارد زیرا به ناگاه و بدون هشداری خاص آغاز می شود. از نشانه ها و علائم یک حمله هراس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضربان قلب سریع

لرزش و تکان بدن

تعریق

گرگرفتگی

لرز

تهوع و استفراغ

تنگی نفس

درد در قفسه سینه

سردرد

سرگیجه

احساس سبکی سر

بی حسی

احساس سوزن سوزن شدن در اندام های فوقانی و تحتانی

درد شکمی

یک احساس از هم گسیختگی

یک احساس عدم واقعیت

حمله قلبی

یکی دیگر از دلایل تنگی نفس و حالت تهوع حمله قلبی است. حمله قلبی یک وضعیت پزشکی جدی و تهدیدکننده زندگی انسان است که به دریافت کمک پزشکی فوری نیاز دارد.

حمله قلبی زمانی رخ می دهد که خون کافی به قلب نمی رسد. هنگامی که جریان خون به قلب مختل می شود، این شرایط می تواند به آسیب های جدی و دائمی به عضله قلب منجر شود.

از نشانه های رایج حمله قلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد، فشار، احساس فشردگی یا تنگی در قفسه سینه که می تواند به شانه ها، دست ها، گردن، آرواره و بخش بالایی پشت بدن سرایت کند.

تهوع و به ندرت استفراغ

سوزش سر دل

سوء هاضمه

درد شکمی در قسمت بالای شکم

تنگی نفس

خستگی

احساس سبکی سر

سرگیجه

عرق سرد

تنگی نفس و حالت تهوع چگونه درمان می شود؟

ورم معده

در مواردی که ورم معده عامل این دو نشانه محسوب می شود، روند درمان به دلیل زمینه ای شکل گیری ورم معده بستگی دارد. در موارد ورم معده حاد که به واسطه مصرف الکل یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی شکل گرفته است، توقف مصرف الکل یا استفاده از داروها به بهبود نشانه ها منجر خواهد شد.

برخی داروهای تجویزی و داروهای بی نیاز از نسخه پزشک نیز می توانند به بهبود ورم معده کمک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضد اسیدها

آنتاگونیست H۲

مهارکننده های پمپ پروتون (PPIs)

آنتی بیوتیک ها در مواردی که عفونت با هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد.

مهم‌ترین عامل هنگامی که موضوع درمان ورم معده مطرح می شود، تغییر سبک زندگی است. این توصیه ها را می توانید در زندگی روزانه خود مد نظر قرار دهید:

وعده های غذایی بیشتر اما در اندازه های کوچک‌تر مصرف کنید.

از برخی مواد غذایی که معده را تحریک می کنند، مانند مواد غذایی تند، غذاهای چرب، غذاهای سرخ شده و غذاهای اسیدی پرهیز کنید.

الکل را ترک کنید زیرا موجب تحریک دیواره داخلی معده می شود.

تا حد امکان از استرس دوری کنید زیرا می تواند نشانه های ورم معده را وخیم‌تر سازد. یوگا، ماساژ، تای چی، مدیتیشن، شنا، پیاده روی، غیره می توانند به کاهش استرس کمک کنند.

مسکن های امن مانند استامینوفن را انتخاب کنید زیرا اثر منفی کمتری بر ورم معده دارند.

حمله هراس

اگر تنگی نفس و حالت تهوع به واسطه حمله هراس شکل گرفته است، مصرف برخی داروها و روان درمانی می توانند بر اساس شدت حملات هراس، سابقه پزشکی و خانوادگی، غیره به درمان حملات هراس کمک کنند. با درمان مناسب، تکرر و شدت حملات هراس می تواند کاهش یابد.

روان درمانی گزینه ای فوق العاده در زمینه درمان حملات هراس محسوب می شود. فرد از این طریق چگونگی درک دلیل حملات هراس و بهترین روش ها برای مقابله با این مشکل را فرا می گیرد.

برخی داروها مانند بنزودیازپین ها، مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین، سروتونین، و مهارکننده های بازجذب نوراپی نفرین می توانند به کاهش نشانه های حملات هراس کمک کنند.

برخی اقدامات مراقبت از خود و تغییرات سبک زندگی می توانند به مدیریت و کاهش حملات هراس حتی بدون مصرف دارو یا روان درمانی کمک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پرهیز از مصرف الکل، کافئین، مواد مخدر و سیگار کشیدن

پرهیز از استرس تا حد امکان از طریق تکنیک های تن آرامی یا مدیریت استرس

فعال باقی ماندن از نظر جسمانی چرا که می تواند اثر آرامش بخش داشته باشد

خواب خوب شبانه که می تواند احساسی خوب و با طراوت را در روز بعد موجب شود

حمله قلبی

یک حمله قلبی وضعیت پزشکی جدی و تهدیدکننده زندگی محسوب می شود و بر همین اساس، فرد نیازمند دریافت سریع کمک پزشکی است. در درجه نخست، شاید مهم‌ترین نکته آگاهی و شناسایی نشانه ها و علائم یک حمله قلبی باشد.

برای مراجعه به بیمارستان رانندگی نکنید زیرا شرایط شما را وخیم‌تر خواهد کرد و در صورت امکان با اورژانس تماس بگیرید. اگر پیش از این پزشک مصرف نیتروگلیسیرین را برای شما تجویز کرده است، به سرعت این کار را انجام دهید. همچنین، می توانید بدون معطلی آسپرین مصرف کنید زیرا به کاهش آسیب قلبی از طریق جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

  بیتوته

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۵۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی

به گزارش خبرآنلاین ،محمد رئیس زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر علت خودکشی تعدادی از رزیدنت‌ها و آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده دکتر پرستو بخشی اظهار کرد: پرونده خانم دکتر بخشی را به صورت میدانی با مراجعه به استان لرستان و صحبت با تمام افرادی که در تماس با ایشان بودند بررسی کردیم و اشراف کاملی نسبت به پرونده او پیدا و گزارشات مربوطه را آماده و مستندات را تهیه کردیم. اگر ظلمی از سوی سیستم درمانی کشور به مرحومه شده این موضوع باید حتماً پیگیری شود و هدف ما از این کار این است که روندهایی که ممکن است منجر به تضییع حقوق پزشکان طرحی شود، مورد اصلاح قرار بگیرد.

تسنیم در خبری نوشت:وی افزود: ما درخصوص پرونده خانم دکتر بخشی گزارش کاملی را با همه مستندات تهیه و به سازمان بازرسی کل کشور تقدیم کردیم.

رئیس‌زاده گفت: امروز نیز جلسه‌ای با دادستان کل کشور جلسه‌ای برگزار و درباره مباحث مختلف جامعه پزشکی بحث کردیم و پرونده مرحومه دکتر بخشی را نیز به طور ویژه مطرح کردیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با رفع موانع و مشکلات، همکاران ما در دوران طرح با وضعیت بهتری بتوانند به مردم خدمت کنند؛ وزارت بهداشت باید بتواند شرایطی را برای پزشکان طرحی ایجاد کند که هم خدمت‌رسانی به مناطق محروم را پوشش بدهد و هم از حقوق همکاران پزشک دفاع کند.

وی با بیان این ما یک گزارش ویژه با ذکر عوامل و دلایل خودکشی تعدادی از پزشکان جوان آماده و به مراجع ذی‌صلاح ارسال کردیم، گفت: خودکشی موضوع چندعاملی است که همه عوامل در آن دخیل هستند، اما یک عامل به عنوان ماشه عمل می‌کند و نقطه نهایی حادثه نهایی را شکل می‌دهد؛ ما همه مواردی که ممکن بود در این حوادث دخیل باشند را در این گزارش آوردیم، اما این که کدام یک از مشکلات، در خودکشی رزیدنت‌ها نقش دارد موضوع قابل بحثی است و مراجع ذی‌صلاح به آن رسیدگی می‌کنند.

معضلات متعدد پزشکان طرحی؛ از درآمد ۱۵ میلیونی تا نبود محل اسکان مناسب

وی تصریح کرد: قطعاً فشار کاری زیاد و رسیدگی‌های ناکافی نقش مهمی در بروز این اتفاق تلخ دارد. یکی از مشکلات این است که در توزیع پزشکان به عنوان نیروهای طرحی شفاف عمل نمی‌شود و از سوی دیگر این پزشکان در چند ماه نخست طرح، حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند و کارانه‌ای به آن‌ها پرداخت نمی‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر این که دانشگاه‌های علوم پزشکی و شبکه‌های بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها باید برای پزشکان طرحی شرایط بهتری را مهیا کنند، خاطرنشان کرد: بعضاً شاهد هستیم که بدترین و سخت‌ترین شرایط در بیمارستان‌ها، کشیک‌ها و شیفت‌های درمانی به این پزشکان طرحی اختصاص داده می‌شود. در کنار این مسائل، پدیده خشونت علیه کادر درمان از سوی همراهان بیمار را شاهد هستیم و شرایط رفاهی خوبی نیز برای این پزشکان فراهم نمی‌شود.

وی نبود پانسیون‌ها و محل اسکان مناسب برای پزشکان مجرد و متأهل را یکی از مصادیق نبود امکانات رفاهی عنوان و تصریح کرد: برای پزشکانی که به مناطق محروم اعزام می‌شوند حداقلی‌ترین مطالبه این است که شرایط اسکان این همکاران به خوبی فراهم شود، اما متأسفانه عمدتاً محل اسکان پزشکان طرحی شرایط مناسبی ندارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904448

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید